Gusto Burger & Cafe

 

Megnyílt Budapesten a magyar tulajdonú Gusto Burger & Cafe gyorsétterem-hálózat első tagja, ahol a szokásos kínálat mellett friss saláta, gyros, magas színvonalú kávé, sütemények, minőségi borok és csapolt sör is kapható. Az alábbiakban ezeket teszteljük, hogy mennyiben tér el a konkurenciától, vagy múlja felül azokat a cég termékei.

Az étterem-hálózat a quality local fastfood jelzőt használja, ami azt jelenti, hogy nem használ adalékanyagokat hústermékeiben: a hamburgerek húspogácsái nem tartalmaznak mást, mint szín marhahúst. A szendvicsekbe húspép helyett valódi csirkemell kerül, a kávét 100%-os arabica alapanyagból frissen készítik.

Az étterem üzleti filozófiája, hogy amennyiben módja van rá, magas minőségű, hazai termelésű alapanyagokból dolgozzon. Jelenleg ugyan argentin származású marhahúsból készítik a hamburgerek húspogácsáit, de keresik azt a magyar beszállítót, aki a későbbiekben hasonló stabil minőséget tud szállítani hazai marhából. Magyar termelőtől szerzik be a zöldségeket és a pékárut, magyar cukrász készíti a kézműves süteményeket, magyar szakemberek tervezték az üzletlánc arculatát és magyar iparosok végezték a kivitelezést is.

Az étterem igencsak kellemes színhatású (a barna és a zöldalma váltakozása), amely ugyan pont a kedvencem, de azért belátom, hogy kicsit komor és sötét. A berendezés követi a bevásárlóközpontok és a modern kávézók kényelmének magas színvonalát, így ezzel abszolút nem marad le a konkurencia mögött. Az étterem két szintes, s mindkét szinten található pult, valamint a felsőn egy-egy mosdó.
 
Az alábbiakban szép sorjában bemutatom, hogy mit is kínál a magyar Gusto Burger...

Tripla Csibeburger
A Tripla Csibeburger a reklámképen jobban nézett ki, mint amelyet végül kaptam. A reklámon világosan látni, hogy a hússzeletek között saláta és paradicsom van, míg a szendvicsemben a három hússzelet szorosan, választék nélkül simult össze.


Amit a csomagolás rejt


Az első falat utáni kép

A képen jól látható a különbség, hogy a húsok közül kimaradt a saláta és a paradicsom, valamint, hogy a zsömle teteje szépen "eltörött". Azért nem írom, hogy elrepedt, mert ez már annál nagyobb volt, ami - mint a Szent András-törésvonal - egész a mélyig hatolt és két részre választotta a felszínt. A zsemle hibája, hogy valamiért könnyen törik, s ez az utolsó falatoknál már idegesítően szét is esett. Talán az adalékanyagok hiánya miatt? Ha erről van szó, akkor inkább törjön, mint ártson, de egy gyorsétteremben viszont igen kellemetlen, ha minden visszapotyog a tálcánkra, s a kezünk is szaftos lesz.

Amit szósznak véltem, úgy ahogy volt kicsurgott a szendvicsből. Valószínű, egyébként hogy a hús leve volt az, viszont ha így van, akkor hol a szósz? Ez vagy hiányzott a szendvicsemből, vagy annyira kevés volt, hogy nem éreztem.

Ezzel szemben viszont a lényeg, vagyis maga a csirkehús meglepően finom volt! Az íze az otthoni grill-húsra emlékeztetett, s egyáltalán nem hasonlított a már megszokott Mekis vagy Börgeres, illetve gyorsfagyasztott csirkehús-falatkákra. Véleményem szerint messze felülmúlja a konkurens gyorséttermek darált csirkehús pépjét. Amit jómagam elhagynék a szendvicsből az a harmadik hússzelet: szerintem a kettő tökéletesen elég a szendvicsbe, mert a harmadik hús már túl húsossá teszi, ráadásul olyan tömött tőle a szendvics közepe, hogy a kihűlésére is sokáig kell várni.

Összegzés: a tapasztaltakat elmondhatom, hogy ugyan a Tripla Csirkeburger csirkehúsa kifogástalan, a zsemle törékenysége és a szósz hiánya (vagy adagja) miatt a szendvics csupán közepes osztályzatot kapott, vagyis tíz pontból ötöt. A zsömle erősen lehúzta az egészet, mert mivel szétesett, ezért nem lehetett kényelmesen hátradőlve elmajszolni. Folyton arra kellett figyelnem, hogy a zsemle teteje és alja közti "töltelék" ne csurogjon át az ujjaim között.

Az ára ennek tükrében: a 820 Ft helyett szerintem 520 Ft-ért lenne reális. (2011. júniusi adat)

A pontozás eredménye:
10 / 5

 

Kapcsolat:

 
Ajánlott cikkek:

Jelenleg még nincs ajánlható cikk!

 
Ugrás ide:

     Tripla Csibeburger
     Csibeburger
     Sajtburger
     Hamburger
     Dupla Royal
 

  

 

 

 

 

 


Csibeburger, Sajtburger és Hamburger

Csibeburger
A sima Csibeburger adott magyarázatot arra, hogy mi lehet a baj a Tripla Csibeburgerrel: a csomagolásból kiszabadítva a szendvicset ugyan ínycsiklandó látvány fogadott (s az első harapás utáni képpel sem volt semmi baj), hanem amikor rágni kezdtem az ételt (majd lenyeltem), akkor sejlett fel bennem a gondolat, hogy a zsömle túl könnyed, ezért nem alakul ki bennem az a teltség, amely a jóllakottság érzését kelti. Kicsit olyan, mintha ennék valamit, de nem tudnám a végén, hogy megettem-e vagy sem. Gondoltam rá, hogy talán a gyomrom nagy hozzá, de mivel a Mekis sajtburgerből elég kettő darab a cél, azaz az éhség leküzdése érdekében, ebből még simán legyűrnék vagy négy darabot. Tudom-tudom, sok függ a helyzettől, meg a napszaktól, meg attól, hogy ettem-e már aznap valamit, de mivel van ebben egy kis tapasztalatom, így bizton állítom, hogy egy erősebb és sűrűbb zsömlével "nagyobb" jóllakottságot tudnának elérni.

Összegzés: a szendvics nagyon finom, s a hús miatt simán az egyik kedvencemmé vált, de mivel a zsemle annyira "könnyed" mintha nem is lenne, ezért ha van más a palettán, inkább azzal próbálkozom legközelebb. Mivel egy szendvics a burokból és a töltelékből áll, ezért 50-50% a pontozás eloszlása. A töltelék kifogástalan volt, de ennél a zsömlénél szerintem volna jobb is.

Az ára ennek tükrében: az ára 280 Ft, amit reálisnak tartok, de ha 250-ért adnák darabját, akkor hármat is benyomnék egy reggelihez.

A pontozás eredménye:
10 / 5

  
Csibeburger kicsomagolás, majd néhány falat után

Sajtburger
A Sajtburger egy olcsó és egyszerű étel, amit azoknak találtak ki, akik kevés pénzből szeretnének jóllakni, és a jóllakás utáni boldogság-indexük a maximumot veri. Nos, a Gusto Burger sajtburgere nem sikerült rosszra, de némi változtatást azért véghezvinnék rajta:

1 - A zsömlét célszerű lenne lecserélni! E "könnyed" zsömlétől ugyanis a szendvicsem túl könnyen összenyomódott, s a falatozás közben nem lett olyan érzésem, hogy alig bírom átharapni az egészet. Ha sűrűbb és erősebb zsömlét kapna a szendvics, akkor az egész valóban olyan jelleget öltene, mintha "alig bírnám legyűrni" a kaját. Ezzel a zsömlével ugyan korántsem rossz az étel, de ha lehetne jobb is, akkor miért ne cserélnénk le a zsömlét?

2 - Míg a korábbiakban alig érződött a szósz, ennél a szendvicsnél - mint a képen is látható - túl sok volt belőle. Ha egy kicsivel kevesebbet nyomnak rá, már tökéletes lesz az adag!

3 - A hagyma túl sok! A szósszal és a hagymával kicsit olyan íze lett az egésznek, mint az a hagyományos (általam förtelmesnek tartott) 80-as évekbeli lakókocsis bucis burger (véleményt lásd ITT a lap alján), amelyet az átbulizott éjszakák hajnali szükségreggelijének tartottam már akkor is. Ha a képen látható hagymaszeletet lecserélik egy kávéskanálnyi hagyma aprítékra, az épp elég lesz ahhoz, hogy megbolondítsuk a szendvicset egy kis hagyma aromával.

Összegzés: a szendvics jó, bár a szószok és a hagyma erősen lerontották az összképet (a zsömlére már ki sem térek, mert az alapból benne van a pontozásban). Hogy akkor a szendvicsre miért mondom, hogy jó? Úgy vélem az alapkoncepcióval nincs semmi baj, csupán az arányokat szúrták el. Ugyanis a hús finom volt, nem égett oda, nem volt vegyszer ízű (amit más hamburgereknél más éttermekben már éreztem), és a sajt is teljesen rendben volt mind méretben, mind az ízében. Elképzelhető egyébként, hogy az általam vásárolt szendvicset a "véletlen" balszerencséje szülte, még akkor is, ha ezt ugyanazzal a robotikával kell előállítani nap mint nap. Valószínű egy másik alkalommal jobban sikerül a szendvics, amit egy következő alkalommal ismét megkóstolok!

Az ára ennek tükrében: 280 Ft az eredeti ár, amit én 240-re szorítanék le.

A pontozás eredménye:
10 / 4

  
Sajtburger kicsomagolás után


A Sajtburger néhány falat után
(a belseje irtó cuki, de miért esik ennyire össze a szendvics?)

Hamburger
A Hamburger ugyan a legpitibb sportoló a gyorséttermek kínálatában, viszont abszolút profi, ha egy lekváros kenyérrel kéne összehasonlítanunk (már, ha majd' éhen hal az ember).

Összegzés: A zsömle a régi, a szósz és a hagyma viszont itt teljesen rendben volt. Ha egy kicsit finnyás vagyok, akkor azt mondom a hús lehetne nagyobb. Míg a Börger-éknél a Whooper-hús majd' kicsúszik a zsömléből - mert akkora -, itt a husi csendben összehúzza magát, mint aki fél, hogy észreveszik. Egyébként az íze jó, s ha a zsömle nem lenne az a már említett "könnyed" kis zsömle, akkor tíz pontot adnék az egészre. Sajnos a zsömle miatt a szendvics így kevesebbel kell beérje.

Az ára ennek tükrében: 280 Ft az eredeti, amit azért nem értek, mert ha a sajtburger ugyanennyibe kerül sajttal, akkor ennek olcsóbbnak kéne lennie. Itt megemlítem, hogy ez az ár 2011. júniusi, s elképzelhető, hogy azóta már korrigálták. Mindenképp alacsonyabbra tartom: én 250-et kérnék érte, de ha a sajtburgert fentebb 240-re taksálom, akkor ez 210?

A pontozás eredménye:
10 / 7

  
Hamburger kicsomagolás után


A Hamburger néhány falat után
(belapult...)

 

Dupla Royal
A Gusto Burger királyainak egyike a Dupla Royal szendvics. Hamarosan bővebben olvashat róla!


Dupla Royal dobozban


Dupla Royal evés közben

Folytatjuk!

 

 

 

 


    BUDAPEST || COPYRIGHT © 2011